Общество

Първа тренировка на възродения „Хебър“ в петък, цел – „Б“-група

Пазарджик

От „В“ футболна група, след сливане с „Чико“ Бяга, на 14 август  „Хебър 1918“ започва отново живота си на футболната карта на България.

 

Yordan_Petkov_FK HeburНачело на отбора застава Йордан Петков – бивш футболист, след това треньор. В Пазарджик идва директно от школата  на „Левски“. Като разбрах какви са проектът и амбициите, не се колебах, каза Петков. Първата тренировка (и проби) на възродения „Хебър 1918“ ще се проведе н 1 юли, от 18.00 ч. на ст. „Г. Бенковски“. След това отборът ще замине на подготвителен лагер на „Цигов чарк“. Наставникът вече има поглед над играчи не само от пазардишките школи, но и от Варвара и Бяга – по думите му, качествени, сърцати и мотивирани момчета.

Тимът стартира новото си съществуване с бюджет от около 170 хил. лв., 100 000 от които, от Община Пазарджик. Първият транш ще бъде преведен още тази седмица. Финансовите документи ще бъдат подписвани от двама души, за да се гарантира разумното разходване на бюджета. Нямаме хиперочаквания – освен пари за това намерение е нужно  сърце, каза кметът Тодор Попов. По думите му, амбициите са влизане в „Б“-група. За повече, ако тимът покаже такъв потенциал, ще е нужно допълнително финансиране, с което Общината няма да може да се справи сама.

„Преди година дадохме старт на проекта „Хебър“. Днес той вече не е план, а е реализиран. Това няма да е само хоби – целта „Б“-група е постижима. Пазарджик заслужава това футболно ниво.“ Това каза Найден Шопов, който е и председател на Управителния съвет на зелените. В УС влизат още Веселин Минев, Румен Димитров         Александър Тунчев, Валентин Карагьозов, Александър Димитров  Роман Цветков.

Коментари