Спорт

Първата проява по бадминтон от февруари ще се проведе в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик От 7 до 9 август Пазарджик ще бъде домакин на Bulgarian Junior Open Championship 2020 (Европейска купа) по бадминтон за младежи и девойки под 19 години.,организиран от „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ и Община Пазарджик, със съдействието на БФБадминтон и под патронажа на кмета на град Пазарджик Тодор Попов. Участие ще вземат 60 състезатели от Дания, Холандия, Швейцария, Полша, Чехия, Хърватска, Сърбия, Кипър, Италия, Испания, Румъния и България. Пазарджишкият клуб ще бъде представен от Гергана Павлова, Соня Цокова, Рая Пашова, Йоана Малинова, Кристиян Китанов и Кристиян Митев, които имат не лош жребий и възможност за достигане до призови места, съобщава треньорът им Неделчо Кесов.

Под въпрос е участието на отбора на Италия и холандската състезателка, поради наложена им 14-дневна карантина от техните държави, за пристигащи от България, което може да ги възпрепятства от участие, допълва Кесов.

Съгласно заповедта на здравния министър и министъра на спорта, състезанието ще се проведе без публика.

Купата в Пазарджик е и първата проява по бадминтон в света, след затварянето на всички състезания през месец февруари, подчертава пазарджишкият треньор. С тази проява се рестартира официално състезателният календар на Световната Федерация по Бадминтон.

Коментари