Общество

Противоречивата анкета „Спортист на годината“

Пазарджик

Ежегодната анкета за избор на спортист на годината на община Пазарджик от година на година все повече започва да ми прилича на сапунена опера с елементи на драма. В предишни години драмата беше с недоволни изявления на треньори още преди да бъдат обобщени резултатите от анкетата. Този път бяха изразили желание да се срещнат с членовете на анкетната комисия, за да разяснят номинациите си. Нищо лошо – едва ли спортни журналисти разбират от всеки спорт. Поканени са, също нищо лошо.

Но защо сега? Поне за мен, далеч по-приемливо би било с получаването на номинациите да беше определена и среща с треньори и клубни ръководители. В часа за гласуването, каквото и да разясняват, едва ли на някой времето би стигнало да го осмисли и отнесе към конкретния спорт.

И не смятам, че комисия и треньори на едно място в момент за гласуване звучи нормално.

По-нормално би било да оповестяват постиженията на състезателите си през годината. Не е трудно – медиите в Пазарджик не са чак толкова много, а и читатели и зрители ще са в течение. Защото ми се е налагало да отговарям на въпрос „И такъв спорт/клуб ли има в Пазарджик?“

Елена Станоева

Коментари