Общество

Протести в Пазарджик и Пещера

Пазарджик-Пещера

Протести в Пазарджик и Пещера проведоха работодателски организации днес.

В областния град се състоя протестно шествие, представители на работодателите се срещнаха и с областния управител Трендафил Величков. В Пещера пък работещите в „Биовет” излязоха протестно пред завода. Още близо 300 техни колеги заминаха за националния протест в София. Протестиращите днес се бяха обозначили с лепенки надпис „Ден на траур за българската икономика”.

А лозунгите гласяха „Подкрепяме българското правителство в решението му за незабавно провеждане на реформа в енергетиката”, „Искаме спиране на кражбите и злоупотребите в енергетиката!”.

Протестът днес е предизвикан, защото национално представителните организации на работодателите се обявяват твърдо против узаконения грабеж, кражбите и безхаберието в енергетиката и в подкрепа на дълбока реформа в сектора от страна на правителството.

Реформа, която да прекрати категорично узаконяванaтa с години кражба на резултата от нашия труд чрез нормативно завишаване на изкупните цени на електрическата енергия, произвеждана от определени дружества и разхищенията – плащани солидарно от българския бизнес и нас – гражданите.

Над българските индустриални предприятия е надвиснала гилотината на 15-20 процентно повишаване на цената на електроенергията.

Като пряк резултат от това, над всички български граждани е надвиснала опасността от повишаване на цените на всички стоки и услуги и от загуба на доходи и на работни места!

Усилията на четирите национално представителни работодателски организации до момента не доведоха до желаните резултати. Поетите ангажименти от различни институции в страната не бяха спазени.

Работещите напълно подкрепят своите работодатели в заявлението, че ако заедно не спрат безумието, ще бъдат засегнати всеки бизнес и всяко домакинство!

 

 

Коментари