Институции

Протестиращи затвориха път незаконно, полицията ги санкционира

Пазарджик

Протестиращи срещу цените на винетките незаконно са блокирали възлово кръстовище в региона, за което са санкционирани. Протестът трябваше да започне в 16 часа и в него да се включат участници от различни градове от областта.

Ето какво съобщиха от полицията:"Днес след обед група от граждани с леки автомобили незаконосъобразно са паркирали автомобилите си в района на кръстовището между пътищата Пазарджик-Белово и Септември-Варвара/ района на "Септемврийско ханче/. Така са блокирали съвсем незаконно път от републиканската пътна мрежа, като за действията си не са поискали разрешение от Агенция пътна инфраструктура, не са уведомили ОДМВР-Пазарджик или РУ-Септември.

На място незабавно са изпратени екипи на РУ-Септември, РУ-Пазарджик и служители на жандармерията в Пловдив. След пристигането си органите на реда са установили паркирани в зоната на пътя общо 15 автомобила. С тези действия протестиращите са създали явна опасност за възникване на тежки пътно-транспортни произшествия, тъй като трасето е особено натоварено в почивните дни. Водачите са установени и са им съставени актове за установаване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата, останалите са в процес на установяване. Пътя е освободен за нормално движение.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари