Общество

Пролетен бал на добродетелта „Изгряваща надежда“ на 21 март

Пазарджик "Подай ръка и подкрепи". Това е Сдружението на майките на деца и младежи от Пазарджик. Това може да бъде и мотото на пролетният бал на добродетелта "Изгряваща надежда", който ще се проведе на 21 март от 19.00 часа в ресторант "Форум". Балът няма да е просто бал, а благотворителна инициатива, на която на търг ще бъдат предложени вещи на известни личности, каза председателят на Сдружението Кръстанка Кълвачева.  

 

Асортиментът включва картини, скулптури, икони, шалове, дарени от актьори, художници, политици. "Надяваме се за 11-те деца от сдружението да успеем да наберем по-крупна сума, за да си починем поне за малко от ежедневните разходи и нужди.  Очакваме щедри хора с широки сърца да намерят начин да надникнат в душите ни, да се докоснат до болката ни и да ни помогнат.", добави тя. Като пример Гери (една от майките) посочи, че само за месец около 800 лв. от семейния бюджет отиват лекарства и рехабилитация. Извадила късмета да приемат детето й в детска градина, но още на втория ден там вдигнали ръце и казали, че не могат да се справят – т.е., дори и да намери работа, тя не може да си я позволи.

Инициативата ще премине под патронажа на кмета на Пазарджик Тодор Попов. Ресторантът предоставя безплатно зала и озвучаване.  Снежана Гумнерова допълни, че участието в търга ще даде възможност хората не само да помогнат, но и да се сдобият със сантиментално скъпи предмети, собственост на известни личности. Благодетелите са хора на изкуството от Пазарджик, такива, които са емоционално свързани с града ни, а някои нямат нищо общо с него. Със свои произведения на изкуството ще участват художниците Валентина Банева и колоритният Славчо Славчев, скулптурът Атанас Шекеров и журналистът Стефка Венчева. Разследващият журналист, хрътката на Нова телевизия и бивш кадър на обичаното Радио Пазарджик Тина Ивайлова, журналистът и политолог Емил Кошлуков, живеещият в Лондон дизайнерът Иванка Христова. Хората, които нямат нищо общо с Пазарджик са две момичета от Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов", социологът Мира Радева, звездите от сериала "Откраднат живот" Йоана Буковска-Давидова и Радина Думанян, журналистът и телевизионен водещ Христо Калоферов, и т.нар. български Раян Гослинг и възпитаник на СК "Импулс" Велинград Георги Ганев. Черешката на тортата е едно младо момиче с огромен талант и сърце, европейската, световна и олимпийска шампионка Ренета Камберова. Тя не само ще дари за каузата свой скъп предмет, но ще бъде и гост на вечерта. Подготвена е богата и интересна шоупрограма с участието предимно на местни таланти като ПТС "Чудесия", малката чаровница от "България търси талант" Дара, 11-годишният талант Кристиян Павлов – номиниран в проекта "Успелите деца на България" от фондацията на Димитър Бербатов. Присъствието на бала ще се осъществява с куверти, средствата от които също ще са за лечението, рехабилитацията, медикаментите на нуждаещите се деца с увреждания. Цената на кувертите е 50 лева. Всеки, който желае да закупи куверт, може да го направи по телефона, или да се свърже с майки през Фейсбук. Телефоните за контакти са:

0897 77 32 77 – Кръстана Кълвачева;

0886 80 24 34 – Снежана Гумнерова;

0895 25 7997 – Радка Станева.

Коментари