Криминално

Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора на микробуса от вчерашната катастрофа

Написано от ПЗИНФО

Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем С.Д., на 22 г., за това, че на 24.11.2023 г. около 9.30 ч. на Републикански път I-8 в посока от гр. Пловдив за гр. Пазарджик, при управляване на товарен автомобил/микробус/, марка „Фолксваген Крафтер“, нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на З.М., на 61 г., водач на лек автомобил, марка „Фолксваген“ – престъпление по чл. 343, ал. 1, буква „в“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

От събраните до момента доказателства се установява, че водачът на микробуса не е контролирал непрекъснато управляваното от него превозно средство, което е нарушение по чл.20 ал.1 от Закона за движението по пътищата. Няма данни той да е шофирал с превишена скорост. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

По отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Наблюдаващият прокурор е наложил на С.Д. забрана за напускане пределите на Република България и е постановил отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство от компетентния орган – ОД на МВР.

Действията по разследването продължават.

Коментари