Криминално

Прокуратурата оповести подробности за убийството във Велинград, замесени са много пари

Къщата, в която е извършено убийството.
Написано от ПЗИНФО

Постоянна мярка задържане под стража, както и обвинение за предумишлено убийство очакват 73-годишният Минчо Столарски, който снощи уби общинската съветничка от ОбС Велинград Екатерина Каферинова. Това съобщиха на брифинг в Пазарджик окръжният прокурор Албена Кузманова и прокурор Паун Савов.

Според чл. 115 от НК деянието се наказва с от 10 до 20 г лишаване от свобода.

До 2017 г. Минчо Столарски и Каферинова са живеели заедно на семейни начала, но не и към момента на убийството, съобши прокурор Савов. Двамата имат общ бизнес с недвижими имоти във Велинград, както и финансови отношения. Според събраната информация Каферинова е дължала голяма сума пари, които са повод за спречкването. Мъжът е претендирал тези пари – в размер на няколко стотин хиляди лева, да му бъдат върнати. Точният им размер се установява, допълниха от прокуратурата.

Припомняме, че мъжът сам е позвънил на 112 и е признал за случилото се.

Столарски е пристигнал във Велинград от друго населено място на 27 август 2022 г по повод рождения ден на Каферинова. Празнували са само двамата, без други гости и няма свидетели на случилото се.

Няма политически мотиви в убийството, както и на този етап не може да се говори за връзка между случилото се снощи и предишни посегателства срещу Екатерина Каферинова.

Коментари