Криминално

Прокуратурата внесе обвинение за убития Йордан от Братаница

Пазарджик Окръжна прокуратура Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу Васил С.,  Георги Н., двамата от с.Братаница, обл. Пазарджик, и Илиян Н. от с.Ветрен дол, обл. Пазарджик, за извършено от тях престъпление по чл.116 ал.1 т.6 предложение 3- то и 4-то във връзка с чл.115 във връзка с чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.     

Тримата са обвинени в това, че на 6 декември 2015 г. в местността „Тлаканата“ в землището на с.Ляхово, в стопанска база, находяща се в кв. 47 по плана на с.Ветрен дол, както и в района на местностите „Мерата“ и „Ючтолум“, разположени западно от с.Братаница, успоредно на напоителен канал „Алеко Поток“, в съучастие като съизвършители, умишлено са умъртвили Йордан А., на 44 г., бивш жител на с.Братаница, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Трупът на Йордан А. е бил  открит след близо двумесечно издирване в напоителен канал „Алеко Поток“, с видими следи от побой по тялото. В хода на разследването са установени очевидци на извършеното от тримата обвиняеми, разпитани са над 50 свидетели, назначени са множество експертизи. Обвиняемите Васил С. и Георги Н. са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а  обв. Илиян Н. е с мярка за неотклонение „парична  гаранция“ от 3 000 лева. Предстои Окръжен съд-Пазарджик да насрочи първо заседание по делото.  

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Коментари