Култура

Програма на Велинградските празници в неделя

Написано от ПЗИНФО

Велинград

Вторият ден от Велинградските празници на културата – 7 юли – ще започне в 10,00 часа с разучаване на традиционно шопско хоро в парк „Клептуза” , заедно с участниците в Осмия фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора”. Гост-ансамбълът за автентичен фолклор „Дорково” ще представи свои костюми, запазени от десетилетия, както и песни от местния фолклор. От 12,00 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложба с произведения от пленери, провеждани в предишните издания на Велинградски празници на културата.

Началото на следобедната програма е от 18,00 часа. Парад-дефилето на ПМДОМС ”Димитър Мечев”- Велинград и ПДОМС на гр. Ловеч от общината до пл. „Н. Гяуров” ще продължи с тържествена шоу програма, към която ще се присъединят и Младежка музикална формация към ЦПЛР- ОДК – Велинград и Софийски духов оркестър.

Кампанията „Бъди активен”съпътства програмата и в неделя от 14,30 до 15,30, както и от 17,30 до 18,30 часа ще се провеждат безплатните тренировки по плуване, игри и забавления в плувен басейн „Антон Митров”.

Днес е Денят на Велинград!

Публикувахте от Pz-Info.com в Събота, 6 юли 2019 г.

Коментари