Криминално

Проверка попадна на импровизирана рафинерия в пазарджишкото село Юнаците

Написано от ПЗИНФО

Юнаците Проверка попадна на импровизирана рафинерия в пазарджишкото село Юнаците. Находката е констатирана при продължаващите активни действия на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик по контрола над съхранението и търговията с горива в областта. В проверките задължително са включени и представители на Агенция „Митници“.

 

Инспекцията е осъществена вчера, 27 март, съвместно с икономически полицаи и митнически инспектори от Агенция „Митници“ – София. Екипите посетили площадка за третиране на опасни отпадъци, обособена в бившия стопански двор в пазарджишкото село Юнаците. На място е констатирано наличие на действащо съоръжение за преработка на отпадъчни петролни продукти. Освен него е открит и резервоар с около 1300 литра преработен енергиен продукт. Собствениците на площадката не представили никакви документи за неговата наличност и съхранение съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

Количеството е обезпечено от митническите инспектори. Взети са проби за лабораторен анализ, в резултат на което ще се установи с точност неговия вид и качество.

Коментари