Общество

Проверете своя ХИВ-статус

Пазарджик В РЗИ Пазарджик се провежда седмица за безплатно и анонимно изследване за ХИВ/СПИН. От здравната инспекция добавят, че това е една от инициативите им за отбелязване на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, който се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май – 20 май 2018 г.

 

Планирани дейности по повод кампанията: 

1. В периода от 14 до 18.05.2018 г. всеки желаещ може да провери своя ХИВ-статус безплатно и анонимно в лабораторията на РЗИ. 

2. В периода на кампанията на  училищата в област Пазарджик ще се предоставят здравно-промотивни материали: плакат „Не на наркотиците! Не на ХИВ/СПИН!“, „Митове за ХИВ/СПИН“, филмите „Ти гониш“,  „Екстази“, видео и аудио клипове, изпратени от МЗ по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“. 

3. На 18 май пред Сентрал Мол – Пазарджик, съвместно с МБЧК ще се  раздават кондоми и информационни материали на гражданите на Пазарджик. 

4. Здравните медиатори в гр. Пещера организират кампания в заведенията в централна градска част, като с кафето ще се предлагат информационни материали и кондоми.

Коментари