Институции Общество

Проведе се традиционната коледна среща на кмета с децата, на които е настойник

Написано от ПЗИНФО
Кметът Тодор Попов се срещна днес в Комплекса за социални услуги с 14 деца, на които е настойник. Две от тях са абитуриенти. А 18-годишната Мария Белнейска, която бе на срещата с градоначалника, сподели, че иска да стане медицински лаборант и към това са насочени усилията и в 12 клас.
Тодор Попов им пожела да бъдат здрави и ученолюбиви, защото това ще им даде базата за едно по-добро равнище.
„Четете – сега има много информация, а днес успяват тези, които са по-последователни и по-иновативни. Не се страхувайте да се сблъскате със страховете и желанията си, но ако нямате стремеж да изпълнявате желанията си, те ще си останат само желания. Материалната помощ е важна, но по-важно е човек във важни моменти да намери съпричастност, разбиране, добра дума, мотивация. Има един стар израз, че най-скъпите неща на света са безплатни – слънцето, въздуха, любовта, приятелството… Затова бъдете хора и не забравяйте това!“, посъветва децата кметът Попов.
Той връчи на подопечните си парична помощ за празника в размер на 150 лв. и лакомства.
А след това поздрави служителите на Комплекса за социални услуги и директорката на общинската дирекция, Димитрия Церова, че вече толкова години в Община Пазарджик социалните услуги са на високо ниво.

Коментари