Избори

Пристигнаха изборните материали и технически устройства

Написано от ПЗИНФО

Бюлетините за изборите за народни представители на 2 април бяха доставени днес пред Областна администрация Пазарджик. Общият им брой за произвеждането на изборите в област Пазарджик е 237 000.

Упълномощени представители на Областния управител и на РИК Пазарджик, получиха бюлетините от печатницата в гр. София. При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик и днес ще бъдат предадени по график на общинските администрации с ескорт от МВР.

Общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на Областния управител и охранявани от служители на МВР.
Общият брой на секциите към момента е 368, като 9 от тях са подвижни, а 10 са образуваните секции в лечебни заведения, заведения за социални услуги и др. институции. С под 300 избиратели са 30 броя СИК, в които ще се гласува само с хартиена бюлетина.

В 319 са СИК в областта, където броят на избирателите е над 300, гласуването ще бъде с машина или бюлетина.
Заедно с бюлетините днес бяха получени и 11 позиции книжа/материали за произвеждане на изборите и отразяване на изборните резултати – протоколи, пликове за запечатване на протоколите на СИК, отличителни знаци на членовете на СИК, бланки за отчитане на преференции и други изборни книжа.

Допълнителните консумативи, които бяха доставени днес са 708 бр. ролки за устройствата за машинно гласуване и 36 кашона с устройствата за видеозаснемане и отразяване на изборния резултат.

Всички изборни книжа, материали и устройства ще бъдат разпределени на 12-те общини в областта.

Коментари