Култура Общество

Природата като културна ценност – през погледа на визуалните изкуства

Снимка: Александър Иванов - Мастерал
Написано от ПЗИНФО

Предстои втори уъркшоп „Природата като културна ценност – през погледа на визуалните изкуства“ по проект „Култура Пз“. Организира се от Фондация „Ви Арт“ и е насочен към млади хора на възраст от 15 до 29 години.

Работилницата ще се проведе от фотографа Александър Иванов – mastersal, който ще представи свои фотографии, свързани с природата, нейното опазване и начина на представяне на красиви природни обекти. Приложените снимки са на автора.

Групата ще се запознае с теоретична част и представяне на снимков материал по темата, ще бъде споделено как се снимат дадените природни картини, техники и тънкости в пейзажната фотография. Ще се поставят въпросите за естетическите и културни ценности, за ползите от изкуството.

Дата:              18 и 19 ноември 2023 г. от 10:30 ч.

Локация:      Теоретична част: гр. Пазарджик, бул. България 57, ет.3

Практическа част: региона на гр. Пазарджик и с. Паталеница

 

Събитието е безплатно!

 

Запишете се на:

 

https://viartfoundation.com/

https://www.facebook.com/ViArtFoundation/

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Проектът „Култура Пз“ се реализира по Договор № 25-00-23/12.07.2023 г. към Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 а от закона за хазарта за 2023 година.

Основната цел е стимулиране на инициативността, самоорганизирането, младежкото творчество и изявата на младите хора. Проектът ще осигури подкрепяща среда, както и условия за насърчаване на интереса им към културата и изкуството.

 

Коментари