pz-info

Принцесата на Йордания Дана Фирас ще посети Пазарджик по покана кмета на общината Тодор Попов

Нейно Кралско Височество Дана Фирас, принцеса на Хашемитско Кралство Йордания, посланик на добра воля на ЮНЕСКО и президент на „Петра Нешънъл Тръст“ ще посети България, за да гостува на град Пазарджик.

По инициатива на Общината Н.Пр. Фирас е провела среща с Почетния консул на Йордания в България – Н. Пр. д-р Хасан Ал-Бармауи, който й връчи покана за участие в проект на Община Пазарджик. На срещата Принцеса Фирас е изразила подкрепата си за насърчаване на туризма между двете страни и обогатяване на културния обмен.
Община Пазарджик с подкрепата на Почетното консулство на Хашемитско Кралство Йордания в България в лицето на консула Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, и Принцесата на Кралство Йордания Н. Пр. Фирас, и в партньорство с Българо-Йорданската камара за икономическо развитие организира изграждането на „Градина на света“ в Пазарджик.

Градината ще представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от България, Балканите и Европа. С активната помощ на множество посланици, консули и други дипломати в България ще бъде осигурен растителен вид, традиционен за различните страни по света. Градината отправя и ясно политическо послание, като надскача различията между отделните страни и подава ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език.

С многообразието си от видове, стилове, сортове и пропорции от европейската и световна флора, Градината е отлично поле за практическа работа на студенти от Лесотехническия университет и други университети и училища, което дава възможност за уникални по рода си научни изследвания в областта на ботаниката.
Градината ще е отворена и безплатна за гражданите и гостите на община Пазарджик.

Коментари

Exit mobile version