Спорт

Приключи сезонът в Градската футболна лига

Написано от ПЗИНФО

Страхотна организация и много настроение съпътстваха края на сезона в Градска Футболна Лига (ГФЛ) Пазарджик към Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ). Както за всеки финал, така и в този, имаше много награди, купи и медали за заслужилите.

Шампион с най-голямо постоянство в изявите си стана отборът на Warriors с мениджър Йордан Кръстев. Логично при шампионите отидоха и индивидуалните награди – Най-добър вратар (Йордан Ташев), Голмайстор (Мартин Ангелов – 51 гола) и Най-полезен играч MVP на първенството (Атанас Велев).

Миналогодишният шампион Форест не успя да защити титлата си и остана на второ място, с амбицията догодина да се върне на върха. Третото място и бронзови медали останаха за Шипка Драгор, които като новак в групата, се превърнаха в хит на първенството, участвайки в битката за титлата почти до края.

Наградата за феърплей отиде при Атлетик Велинград, които се включиха на по-късен етап, без значение за тях от точки и класиране, а с ясната идея да подготвят и развият отбор за следващите сезони. Момчетата от Велинград ще участват и на предстоящия турнир на шампионите от всички градове на БАМФ в Слънчев Бряг.

В първенството този сезон се включиха 8 отбора, играещи всеки срещу всеки в общо 24 кръга. Това беше четвъртият сезон на първенството, в който отборите показа възходяща линия на развитие. Нивото на участващите се покачва с всяка изминала година, като организацията може да се похвали и с национал на България – Спас Милушев от Форест, бронзов медалист от наскоро приключилото Европейско първенство по Мини футбол в Кошице (Словакия).

АПФК Пазарджик допълниха първата четворка в крайното класиране, като заедно с Марица Огняново бяха отборите, съхранили се още от първия сезон.

Dream Team показаха огромен потенциал и са с възможности да объркат плановете на фаворитите през следващия сезон, особено ако звездата им Здравко Лазаров продължи да радва с изявите си в първенството.

 

Адмирации за отбора на Родопи Дебръщица, които въпреки трудностите, успяха да напипат верния ритъм в края на сезона и показаха добри игри и резултати.

Ръководството на ГФЛ Пазарджик и БАМФ изказват благодарности към Община Пазарджик за оказаната подкрепа, както и към „Релакс Арена“ за предоставените перфектни условия за спортуващите.

Следващият сезон 2022/2023 ще започне през септември, а Градска футболна лига (ГФЛ) ще продължи да работи в Пазарджик, защото градът заслужава да има добре организирано първенство по мини футбол.

 

Крайно класиране:

1.Warriors – 58 точки

2.Форест – 49 точки

3.Шипка Драгор – 48 точки

4.АПФК Пазарджик – 31 точки

5.Dream Team – 23 точки

6.Атлетик Велинград – 22 точки

7.Марица Огняново – 18 точки

8.Родопи Дебръщица – 15 точки

 

 

Коментари