Институции Общество

Призът „Слънчева Бесапара“ остана в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик  бе домакин на Деветия фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара", организиран от Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик.
Във фестивала, който се провежда под патронажа на кмета Тодор Попов участваха мажоретки от 8 града, разпределени в четири възрастови групи. Те  се състезаваха  в три категории: марш-парад 100 метра с батон, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена.

Пазарджишкият мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс, с треньор Вергиния Нешева участва с композиции във всички възрастови групи с над 110 деца.  През първия ден мажоретките дефилираха по булевард „България“, изпълнявайки парадни композиции.

Близо 4 часа продължи надпреварата на следващия ден от състезанието в спортна зала „Васил Левски“, където мажоретните състави се състезаваха с композиции на сцена, с батон и пом-пон.

Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място, мажоретните състави се състезаваха и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда – Приз  "Слънчева Бесапара’".
На Деветия  фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара" Пазарджишките мистерии  участваха с 12  композиции и спечелиха 9 златни медала и 3 сребърни медала. От специалните награди треньорката Вергиния Нешева отново получи награда за най-оригинална хореография за композиция с пом-пони. И тази година най-голямата награда  Приз „Слънчева Бесапара“  отново остана в нашия град, тя бе присъдена за пети пореден път на мажоретен състав „Мистерия“.

Мотивацията, желанието и таланта на пазарджишките мистерии са на много високо ниво. Не се съмняваме, че ще продължават да ни радват с успехите си и занапред.

Само след броени дни момичетата заминават за Република Хърватска, където ще премерят сили с най-силните отбори в Европа. Мажоретките от „Мистерия“ и техните родители  искрено благодарят на господин Тодор Попов за оказаната финансова подкрепа, благодарение на която ще се осъществи участието им в това голямо и престижно състезание.

Коментари