Общество

Признание за „Хигия“

Пазарджик

Почетен златен знак на КРИБ за принос в частното здравеопазване в България  получи снощи изпълнителният директор на МБАЛ „Хигия“ АД – гр. Пазарджик, доц. д-р Стайко Спиридонов. Отличието му бе връчено от председателя на КРИБ  Кирил Домусчиев по време на Втория пролетен бал на работодателите и индустрията.

Поводът за наградата е 25-годишнина на първата болница с частна собственост в България и Източна Европа – Многопрофилна болница за активно лечение „Хигия“ АД. Създател и основател на лечебното заведение, и през целия този период на успешното му развитие негов ръководител е  именно  доц. д-р Стайко Спиридонов.

Вече четвърт век, под негово ръководство, болницата ежегодно  се развива и модернизира, прилагайки най-добрите европейски практики в медицината. 

Честването на тази годишнина е безспорно доказателство за успех и предприемачество. МБАЛ „Хигия“ АД  е носител на Разрешително №1 на Министерство на здравеопазването в Република България за частно лечебно заведение . Преди 25 години  доц. Стайко Спиридонов фактически  пречупи държавния монопол в здравеопазването и проправи пътя на частната инициатива в този бранш.  Реално, дружеството  е първото в страната и в Източна Европа, получило легитимното право да развива частната инициатива в здравеопазването.  От тогава до днес – в рамките на всички тези 25 години, болницата се наложи като запазена марка за коректност  и професионализъм в сферата на своята дейност.

 

Коментари