Институции Общество

Препоръки на МВнР заради вулкана Агунг на Бали

Препоръки за пребиваващите или пътуващи за остров Бали, Индонезия отправя Ситуационен център при МВнР. Те се правят във връзка със започналото изригване на вулкана Агунг.

 

Министерство на външните работи препоръчва българските граждани, пребиваващи или пътуващи за острова, да бъдат предпазливи, да се осведомяват подробно за актуалната обстановка, да следят местните медии и да спазват стриктно указанията за безопасност на индонезийските власти. Препоръчително е също преди полета си да се свържат с авиокомпанията или с туристическата си агенция, имайки предвид възможното отменяне на полета им или евентуално затваряне на летищата в Бали и в съседния остров Ломбок. Те трябва също така да се снабдят предварително с медицинска застраховка, като се запознаят подробно с условията й и покритието по нея; да не навлизат в ограничителната зона, която в момента е с радиус от 4 км от кратера на вулкана.

Понастоящем индонезийските власти са намалили нивото на риск от четвърто на трето  – „режим на готовност“.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Джакарта на тел. + 62 21 390 4048, а при извънредна ситуация и в извън работно време на денонощния дежурен тел.: +62 811 932200.

Коментари