Институции

През май два класа с приза „Клас на месеца”

Написано от ПЗИНФО

Втори „а” клас от НУ „Отец Паисий” в Пазарджик с класен ръководител Гергана Фиданова-Комсийска и пети „а” клас от ОУ „Христо Ботев” в Пазарджик с класен ръководител Сашка Дикова са победителите за месец май в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Второкласниците заслужиха приза в първа възрастова група – начален етап, а петокласниците във втора възрастова група – прогимназиален етап.
Учениците от НУ „Отец Паисий” приковаха вниманието на журито с поредица от инициативи, свързани с търсенето на добро в различните му форми – опазването на Земята чрез включване в проекта на клуб „Космическа поща” в детския научен център „Музейко”, виртуална изложба на рисунки на любими приказни герои по повод Деня на детската книга, активно участие в Маратона на четенето.
„Моите ученици знаят, че четенето е друга форма на доброто, книгите помагат в израстването на човека, подчертава класната ръководителка. С урок „Пътешествие в света на книгите и доброто”, всички заедно търсихме доброто в литературата – родолюбие, приятелство, човеколюбие, постоянство. Поставихме акцент върху мисълта на Екзюпери в „Малкия принц” – „Истинските неща са невидими за очите. Същественото се вижда само със сърцето”.


„Ние сме задружни, добри и отговорни. Ние сме от различен етнос – българи и роми, ние сме с различни възможности – в класа ни има и три деца със специални образователни потребности, но това не ни пречи да бъдем заедно в труда и игрите. Вършат ни се добрини и го правим заедно всеки ден”, единодушни са петокласниците от ОУ „Христо Ботев”.
Класовете победители ще получат плакет и грамота. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” ще бъдат връчени на всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела и ще ги илюстрират със снимки.
В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – еднодневна екскурзия и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Коментари