Общество

Предстои: Денят на младежкото предприемачество

Пазарджик

На 18 ноември в Пазарджик ще се проведе Ден на младежкото предприемачество. ПЗИНФО ще ви разкрие кои ще са лекторите поканени от Vi Art Foundation / Фондация Ви Арт. Специалният ден за младежите ще започне в 11 часа в „Grand Hotel Hebar“ гр. Пазарджик.

Първият разкрит лектор е Мартина Стефанова.
Съосновател и изпълнителен директор на DOMA Art Foundation DOMA Art Events квАРТал/ Kvartal.

Мартина завършва графичен дизайн в Москва, където живее дълги години, след което специализира една година анимация в Южна Корея. Някъде по това време решава да се върне в родината. Известно време работи в рекламния бранш като дизайнер и арт директор. Заедно с Чавдар Стефанов организира проекта експедиция "По следите на Волжка България" в град Пенза (последното българско царство на Волжка България), в резултат на който реализира самостоятелна пътуваща изложба в България и чужбина (Виена, Прага). Вдъхновена от каузата и жаждата за повече съвременно културно съдържание в синхрон със съвременните европейски тенденции Мартина заедно с Дойчин Котларов основават Арт Фондация “ДОМА”. Фондацията има годишна програма, както и редица водещи проекти, сред които платформата за културни събития DOMA Art Events и проекта за изграждане на културен квартал в София квАРТал/ Kvartal.

Между 2013-2015 организират три издания на фестивала за съвременно изкуство ДОМА Арт Фест, представяйки съвременното изкуство и култура на различни държави, сред които Южна Корея (2013), Русия (2014) и “Нордика” 2015: Дания, Швеция, Норвегия, Финландия и Исландия.
През ноември 2017г. тяхното събитие, самостоятелната изложба “Ние сме част от колекция” на Боряна Венциславова, което бе и годишната изложба за съвременно изксутво на Австрийското посолство в България, откри новото пространство за култура “Галерия +359”, известно като Водната кула в Лозенец.

През 2016 г. Мартина Стефанова и Дойчин Котларов с Арт Фондация “ДОМА” бяха избрани в конкурса “30 под 30” на Forbes България.
През 2017 г. Мартина Стефанова взе третото място сред общо 12 финалисти и рекордните над 70 участници в конкурса за млади бизнес лидери на "Капитал" и "Кариери" Next Generation.

Следващият лектор е Александър Иванов, родом от гр. Пазарджик, но завършва средно и висше образование във Великобритания. Бакалавър по Международно право и международна политика и Магистър по Европейска политика. Степендиант на различни академии и програми, включително Международната бизнес академия в гр. Пекин и Академията по глобални въпроси. Работил е в международния отдел на Министерство на транспорта, информационните технологии и 
съобщенията, където е референт за държавите Китай, Иран, САЩ и Великобритания. 
В момента е общински съветник и председател на Съвет за младежка политика, където за по-малко от две години реализират над 35 събития, обучения, инициативи и конференции. Също развива дейност в сферата на спортните политики и организирането на събития.

Коментари