Институции Спорт

Представителният волейболен „Хебър“ – ново начало

Пазарджик Атанас Петров е човекът, на когото гласуваме доверие да върнем позициите си във волейбола. С тези думи, на нарочна пресконференция,  кметът на Пазарджик Тодор Попов представи треньора на мъжката гарнитура на волейболния „Хебър“ – треньора, чието име досега беше пазено в тайна.

 

По думите на Попов, този сезон възроденият „Хебър“ ще играе във Висшата лига. Има теоретичен шанс да започнем направо от Суперлигата, но смятам, че е по-добре да изчакаме и да бъдем между първите когато тук ще се проведе Европейското първенство, коментира кметът. Атанас Петров ще бъде треньор и мениджър на представителния мъжки тим. Предвиденият бюджет е около 300-350 хил. лв., който ще се променя според постиженията. Общината се ангажира с около 250 хил. лв., а останалата част от бюджета – от спонсори. Детско-юношеската школа ще продължи да функционира както досега. Петър Ганчев остава председател на Управителния съвет на „Хебър“, а Витка Дончева – директор. Средствата за представителния отбор ще бъдат по отделна сметка. Негов дом ще бъде зала „Васил Левски“, където ще се провеждат тренировките и домакинските мачове. Защо „Хебър“? – това е традицията в града ни, добави Попов. Петър Ганчев пък припомни, че клубът в момента е между 10-те най-добри в страната, но състезателите не остават тук поради липса на представителен тим.

Пазарджик трябва да го има на волейболната сцена – волейболът се превръща в национален спорт, вероятно защото е постигнал най-много успехи в колективните спортове през последните 20 години, а те са и благодарение на Пазарджик, каза Атанас Петров. Той представи и щаба, с който ще работи: помощник треньор Мартин Живков; статистик Кирил Донев; лекар Иван Станоев; администратор Емил Спасов. С физиотерапевт все още се водят преговори. Преговори се водят и за играчите на представителния тим. Петров обеща до дни имената им да бъдат представени. На този етап каза само, че става дума за класни волейболисти с бъдеще и потенциал, повечето от които младежки национали. До няколко години треньорът се надява 50{5096c976179be6c5a378f3ca71010889c012c7db7f7ec4b11baea3e99cce71d3} от попълненията да са от ДЮШ на клуба. Самият Петров е 39-годишен, с две висши образования и 16-годишна треньорска кариера. Родом от Кърджали, с дълбоки пазарджишки корени по майчина линия. Женен, с две деца. На пресконференцията беше представен екипът на отбора и логото му – дело на Пламен Йорданов.

logo_Xebur_volei

Тренировките и контролните срещи на възродения представителен тим на „Хебър“, ще започнат през първата половина  на август.

Коментари