Политика

Председателят на Европейския икономически и социален съвет Георгиус Дасис на посещение в София на 14 и 15 януари

Председателят на Европейският икономически и социален комитет (EИСК)в Брюксел Георгиос Дасис ще посети България на 14 и 15 януари 2016 г. Официалното посещението на г-н Дасис в София е по покана на председателя на българския Икономически и социален съвет (ИСС) проф. д-р Лалко Дулевски.

 

Това е първото официално посещение на Георгиос Дасис по покана на национален съвет от страна-член на Европейския съюз. Г-н Дасис бе избран за председател на Европейския икономически и социален комитет през октомври миналата година. Той е начело на Комитета като представител на групата на синдикатите в ЕИСК.

В програмата на посещението се предвиждат срещи на председателя на ЕИСК с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с вицепремиера по демографията и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Предвиждат се още посещения в БНБ и  в УНСС.

В самото начало на визитата си в София председателят на Европейския икономически и социален комитет ще се срещне с членовете на българския Икономически и социален съвет и ще обсъди 12-годишния опит на ИСС в развитието на гражданския диалог. Икономическият и социален съвет ще връчи на Георгиос Дасис почетния знак на Съвета за принос в развитието на организираното гражданско общество.

Коментари