Институции Общество Политика

Предприемач и баща на 4 деца е новият кмет на Ракитово

Написано от ПЗИНФО

Въпреки че все още няма официални резултати е почти сигурно, че 39-годишният Героги Холянов е новият кмет на Ракитово, защото е получил подкрепата на над 50% от гласувалите на първия тур на частичните избори. Той ще наследи на поста своя баща Костадин Холянов, който почина по-рано през годината и бе кмет на общината през последните 2 мандата.

Това е вторият случай, в който на кметския стол в Ракитово сяда дете на предишния кмет. Аналогична бе ситуацията, когато Ангел Говедарски почина и след частични избори за кмет бе избрана неговата дъщеря Емилия Еленкова.

Георги Холянов ще бъде начело на родопската община до провеждането на редовните местни избори през есента на следващата година.

Холянов е предприемач, но преди всичко е баща на 4 деца.

Ето какво сподели той, след като стана ясно, че печели вота:

“Благодаря от сърце на хората, които излязоха в днешния ден и гласуваха независимо за кого от четиримата кандидати, защото не останаха безразлични и апатични към бъдещето на населените места, в които живеят. Благодаря на тези, които повярваха в мен, на тези, които не повярваха, защото знам, че и те ще имат възможност да се убедят, че бъдещето е на младите, можещите и на тези, на които им пука! Най-вече благодаря на семейството си за подкрепата и търпението! Посвещавам изборната победа на баща ми, който обичаше Ракитово…
Благодаря и на опонентите си. На някои за достойната надпревара, на други – за недостойната. Така или иначе, всяко действие, с което беше пробвано да бъда дискредитиран, единствено ме движеше напред и ми даваше вяра, че съм на прав път! А пътят е дълъг и нелек.
Давам си сметка, че трудното тепърва предстои. Имаме много проблеми за решаване, които не търпят отлагане. Едногодишният мандат е кратък, но обещавам да направя всичко по силите си, за да реша спешните нужди на гражданите, паралелно с работата по дългосрочните общински проекти.
Бъдете здрави и заедно можем!|“

Коментари