Вашите сигнали Култура Политика

Предприемачите с патриотичен апел към бизнеса

Уважаеми дами и господа, представители на бизнеса в Пазарджик,

Обръщаме се към Вас, за да Ви поканим да подкрепите идеята за реализация в Пазарджик на спектакъла на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ „Последната нощ на Апостола“ по повод 140 -та годишнина от Априлското въстание. Във време на бездуховност, на липса на идеали, нека покажем, че не сме забравили заветите на Апостола, нека покажем на младото поколение, че в историята ни има героични личности, неповторими идеали за подражание. Няма друг деец в хилядолетния път на историята, чието име да излъчва толкова много и така силна позитивна енергия, да носи толкова вяра на българите, както в националните им добродетели, така и в тяхното бъдеще.

Нашето желание е този спектакъл да бъде на достъпна цена за жителите на Пазарджик – за да може максимално много хора да го видят и Ви приканваме да сте сред родолюбивите българи, с чиято финансова подкрепа това ще стане възможно.

Спектакълът "Последната нощ на Апостола" бе представен за първи път преди две години на паметната дата 19 февруари пред столичната публика. Пазарджик е двадесетия град, чиято публика ще се докосне до посланията му и ще може да съпреживее един паметен момент в българската история.

Спектакълът е поредното тематично послание на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”, чиито спектакли „Това е България”, „България през вековете” и „Албена” над десетилетие присъстват като ярки знаци в обърканото ни време, повече от всякога нуждаещо се от силни духовни компаси.

Създаден по идея на продуцента, режисьора и хореографа на Национален фолклорен ансамбъл „Българе” Христо Ив. Димитров и актьора Димитър Селенски, спектакълът „Последната нощ на Апостола” ще направи своята премиера пред публиката в Пазарджик на 30 март, сряда, от 19 часа на сцената на ДТ “К.Величков“. За реализацията му разчитаме на подкрепата на местния родолюбив бизнес.

Дарението може да направите в срок до 10 март 2016 г. на банковата сметка на Сдружение на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик :

банкова сметка IBAN: BG78STSA93000008693863

BIC: STSABGSF

Банка ДСК  – Пазарджик

Необходимо е да укажете, че е дарение за спектакъла "Последната нощ на Апостола". На фирмите дарители ще бъдат издадени удостоверения и преди спектакъла ще бъдат упоменати пред публиката.

С уважение,

Евтим Янев,

председател на Сдружението

на частните предприемачи и

работодатели в Пазарджик

 

 

Коментари