Институции

Преди празника: Връчиха почетните звания на Пазарджик

Двамата присъстващи на тържествена сесия удостоени със званието почетен гражданин на Пазарджик: Иван Гарелов и Спас Киричев
Написано от ПЗИНФО

Общински съвет Пазарджик проведе тържествена сесия, посветена на 21 май – празник на града и Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена.

Празничното заседание започна с приветствия от официалните лица. Кметът на община Пазарджик Петър Куленски се обърна към общинските съветници с думите:

Градът ни е мозайка от различни гласове и гледни точки, всяка от които допринася за живия плет, който прави Пазарджик уникален. Именно това разнообразие трябва да ни укрепва, да ни тласка напред, а не да ни разделя. Тук сме се събрали хора с различни възгледи и подходи, но общото между всички ни, е че всеки един от нас е заслужил доверието на нашите съграждани и трябва да работи за просперитета на нашата община.

След него говори председателят на местния парламент Найден Шопов, който припомни смисъла на работата на общинските съветници, а именно – грижата за по-доброто бъдеще на всички жители на община Пазарджик.

Областният управител Валентина Кайтазова, както и представители на две от политическите групи в местния парламент – д-р Елисавета Георгиева от „Продължаваме промяната“ и Лазар Попов от „БСП за България“, също отправиха приветствия по случай празника на Пазарджик.

Тържествената сесия продължи с гласуване и връчване на отличията на четирима почетни граждани на община Пазарджик и четирима носители на почетен знак за граждански принос.

„Почетен гражданин на Пазарджик и Общината“ бе връчен на:

Проф. Тодор Балкански – езиковед

Спас Киричев – скулптор

Иван Гарелов – журналист

Д-р Мария Пишмишева – завеждащ Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик

 

Почетен знак „За граждански принос” бе връчен на:

Продрум Димов – писател и културовед

Стефка Савова – шахматист

Тодор Алексиев – волейболист

Петя Баракова – волейболист

Писателят Георги Спасов също бе сред наградените, но отказа да приеме почетния знак.

Коментари