Институции Общество Политика

Преди заседанията за приемане на бюджета, Костадинова прие граждани в Лесичово и Пазарджик

Лесичово-Пазарджик

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова проведе приемни в Лесичово и Пазарджик.

В Лесичово Десислава Костадинова се срещна първо с председателя на Общински съвет-Лесичово Васил Дамянов, а по-късно към тях се присъединиха заместник-кметът Кирил Гелеменов и кметът на село Церово Николай Вулянов. В разговора пред народния представител местни управници обсъдиха различни теми и проблеми, характерни за повечето български общини като обезлюдяването, принудителното закриване на учебни заведения. Наред с това бе потърсено съдействие от Десислава Костадинова за изчистване на разминавания в законодателството, касаещо възстановяването на земеделските земи, което често поставя общините в проблемна ситуация.

В същото време кметът на Церово пък похвали работата на общинската администрация, подкрепяйки думите си с цифри. Според Вулянов ако за 20 години в неговото село са вложени около половин милион лева, то за последните 4 години са инвестирани над 8 милиона лева. Те са подмяна на 15 км водопровод, асфалтиране на улици, тротоари, ремонт на читалището. Той обаче дойде на приемната, за да обсъди някои аспекти на интеграцията на ромите. В Церово има сериозен дял на ромското малцинство. За работата с тях отговаря Александра Александрова, която сподели, че в тяхното населено място ги няма обичайните за големите градове проблеми, но трябва да се вложат още усилия за включването на ромите в образователния процес.

priemna_Pazardjik-301115

След Лесичово, народният представител Десислава Костадинова се срещна и с граждани в Пазарджик. В областния град тя бе запозната с дългогодишния проблем на Кезим Юсеинов от баташкото село Нова Махала, който смята, че умишлено му се правят административни спънки за узаконяване на постройка извън регулацията на селото.

Коментари