Институции Общество

Празник на водата във Велинград

Велинград

За поредна година ВиК дружество организира празник на водата на 22 март. Световния ден на водата, който съвпада с първа пролет бе на пл. „Николай Гяуров“.

В своето слово зам.- кметът Светла Томова се обърна към всички с думите:“Неслучайно Велинград е избран за Спа столица на Балканите и карстовото чудо Клептуза е един от стоте национални туристически обекта. Благодарение на балнео и СПА центровете, многобройните туристи и гости на града успяват да се докоснат до лечебните води и така да укрепят духа и тялото си…“

След официалната част започна програма, посветена на деня на водата, със специалното участие на сем. Пищолски, Представителен духов оркестър с мажоретен състав – „Димитър Мечев“, ДЮВИШ „Звънче“, Трио „Paradise” и ансамбъл „Чепино.

По повод световния ден на водата се организира и конкурс във всички училища в града. Всички възпитаници представиха творбите си- есета, стихотворения, рисунки и снимки на тема -„ 22 март Световен ден на водата“, след което професионално жури оцени произведенията на изкуството. Заслужилите първо място бяха наградени от г-жа Томова с плакет и предметна награда. За всички участници в програмата също беше предвидена предметна награда. По повод празника „ВиК“ Велинград подсигури безплатен обяд на всички пенсионерски клубове в града.

 

Коментари