Институции

Правителството отпусна средства за спортна зала в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Община Пазарджик ще получи от републиканския бюджет допълнително 2 млн. лв. за изграждане на спортна зали, площадки и игрища в спортен комплекс. Решението бе взето на правителствено заседание днес.

От централата на ГЕРБ в Пазарджик обявиха, че всичко това е благодарение на добрата работа на правителството и сътрудничеството с местната власт, което позволява да се финансират важни проекти.

Още няколко общини от област Пазарджик получиха финансиране днес:

45 000 лева са отпуснати на община Лесичово за основен ремонт на улица 37-ма в село Церово.

2 млн. 500 хил. лв. отиват в Община Пещера за ремонт и благоустрояване на републикански път III -377 с идентификатор 56277.3.1429  от  О.Т. 916 до О.Т. 900 . Ремонтът ще обхване отсечка от км.0+927 до км. 2+242 от пътя Пещера-Брацигово. В същата сума е предвидено да се ремонтира и ул. „Петър Раков“, както и  прилежащата и инфраструктура.

Община Септември получава 1 млн. 546 хил. лв. От тях 864 000 лв. са за изграждане и обновяване на площад в квартал 187 в град Септември. Други 149 000 лв. са за ремонт на общински път от строителната граница на гр. Септември до Стопански двор „Фермата“. В рамките на отпуснатата субсидия, за Община Септември, влизат и 533 000 лв. за ремонт и реконструкция на улица „Сараньово“ в общинския център.

1млн. 927 хил. лв. отпусна правителството на ГЕРБ за Община Стрелча. Парите са целева субсидия за доизграждане на настилки на улиците „Независимост“, „Марко Нешев“, “Пенчо Генов“, „Бойчо Ханджиев“ и „Димчо Дебелянов“. От тези средства ще бъде извършен и основен ремонт на прилежащите към улиците водопроводи, ще бъде ремонтиран покрива на градската минерална баня и на детска площадка в градския парк на Стрелча.

Коментари