Институции

Правителството е обещало 300 000 лв за доизграждане на църквата в Драгор

Написано от ПЗИНФО
Само няколко дни преди най-светлите християнски празници, кметът Петър Куленски, сподели във Фейсбук, че след настояване, правителството с премиер акад. Николай Денков, ще отпусне 300 000 лева за доизграждането на църквата в с. Драгор, което е отдавна очаквано от миряните в региона.
Съхраняването на изконните християнски традиции и вероучения са важни за мен и екипа ми. Именно благодарение на Христовата Църква и заради всички хора, пазили и пренесли огъня на вярата през вековете, ние сме оцелели и устояваме и до днес като народ, националност и общност.  Християнството е било и ще бъде опора на българския дух, свидетелство, че нашият народ има нравствената сила да отстоява своя морал и своята култура. Ще продължим да отстояваме тези ценности с дела и примери за всички граждани на Пазарджик!“, се казва още в съобщението.
Изграждането на първия православен храм в селото, започва преди 6 години. Строежът е издигнат, но Ковид кризата, последвана от икономическата криза забавиха и дори стопираха строителството. Местните жители дори стартираха кампания, която да събере средства за довършване на храма, който ще носи името „Света Троица“.

Коментари