Политика

ПП Обединени земеделци: Настояваме за реална диверсификация на енергийните доставки

Написано от ПЗИНФО

От Обединени земеделци  винаги сме работили за консолидацията на земеделското движение и за обединение на партиите от демократичното пространство.

Ние предложихме на нашите партньори от център-дясно платформа за консолидация на силите около приоритети  и принципи в подкрепа на евроатлантическия път на България. Обединени земеделци споделяме демократичните ценности и каузата на Обединена Европа. Ние вярваме, че в дух на партньорство и взаимно зачитане между партиите в семейството на ЕНП и демократичното пространство трябва да изградим общност и да обединим хората, които подкрепят евроатлантическия избор на България.

Преди години Българи взе мъдри и стратегически решения и стана част от НАТО и от Европейския съюз. Днес сме изправени пред много предизвикателства и провокации, които се опитват да отклонят страната от европейския път. Войната в Украйна свали маските на много псевдодемократи у нас, които продължават да защитават руската агресия, която убива, разрушава и превръща в бежанци милиони хора.

България трябва да бъде лоялен и предвидим член на ЕС и НАТО. Не трябва да допускаме страната ни да бъде отклонена в грешни посоки. Настояваме за реална диверсификация на енергийните доставки и се противопоставяме на опитите на служебното правителство за връщане на енергийната зависимост от Русия.

В хоризонта на предстоящите парламентарни избори от ПП Обединени земеделци призоваваме нашите членове и симпатизанти да подкрепят кандидати за народните представители от партиите от семейството на

ЕНП и от демократичната общност, които споделят ценности на свободата и демокрацията и ще работят за развитие на европейска и просперираща България на регионите.

Ние ще продължим да полагаме усилия за консолидацията на земеделското движение и на демократичното пространство като гарант за успеха на България.

Коментари