Институции

Почетоха паметта на младши лейтенант Кръстьо Стоянов в Белово

Написано от ПЗИНФО

Десетки пожарникари, представители на местната власт и граждани от Белово почетоха паметта на огнеборец, загинал по време на гасене на пожар в града на 07 септември 2000 година.

Днес се навършват 22 години от трагичната смърт на младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, служител на РСПАБ-Пазарджик. Той загина по време на изпълнение на професионалния си дълг, докато участва в гасенето на голям пожар, който обхванал сградата на местното кино. Присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметната плоча поставена в негова чест на входа на СОУ „Александър Иванов-Чапай“ в Белово.

На церемонията присъстваха семейството на младши-лейтенант Стоянов, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, представители на Общинския съвет и администрацията на гр.Белово, пожарникари от районните служби в Пазарджик и Белово, ръководството и преподаватели от училището, граждани.

Тук преди 22 години той загуби живота си по време на изпълнение на служебните си задължения, докато водеше битка с огъня. Разбираемо е, че по-младите служители не познават младши-лейтенант Кръстьо Стоянов, но със сигурност са чували за него. Това е една от причините да се събираме заедно пред паметната му плоча в Белово всяка година, за да сведем глави пред личността му и да поддържаме жив спомена за него. С тези думи се обърна към присъстващите в двора на училището комисар Ангел Ангелов. В знак на преклонение и уважение към личността на младши-лейтенант Стоянов всички застанаха на колене в едноминутно мълчание.

Коментари