Криминално

Почерпени, дрогирани шофьори или и двете заловени по пътищата на областта

Пазарджик

Спрямо 10 шофьори са образувани полицейски производства за времето през последните три дни, съобщава бюлетинът на ОД МВР – Пазарджик.

 

При рутинни проверки или леки пътно-транспортни произшествия, пътните полицаи в региона са извършили алкотестове на П. П. – 67 г. и А. Т. – 37 г. от Пазарджик, В. А. – 33 г. от село Мокрище и С. М. – 30 г. от Асеновград. Те били зад волана на автомобилите си с 2.17, 2.03, 1.49 и 3.52 промила алкохолна концентрация. Под въздействието на амфетамин или канабис са били засечени да шофират Д. С. – 35 г. от Ямбол и А. И. – 30 г. от Стрелча. С отнети свидетелства за управление на МПС са установени Е. С. – 37 г. от Пазарджик, И. М. – 29 г. от Септември и И. П. – 43 г. от Ракитово.

Най-фрапиращ е случаят с велинградчанина Т.Д.- 30г. В събота вечерта той спрян от автопатрул за проверка в центъра на курорта. Униформените го тествали за употреба на алкохол и наркотични вещества. За учудване и двата теста се оказали положителни. Така било установено, че мъжът е зад волана на БМВ-то си с 1.29 промила алкохолна концентрация и под въздействието на амфетамин. Взета му е кръвна проба за лабораторен анализ. Спрямо десетимата водачи са образувани полицейски производства.

Коментари