Криминално

Пострадали при два инцидента в региона, откриха кой е прегазил мъжа в Сърница

Снимка: Информационен център Калугерово
Написано от ПЗИНФО

Пешеходец и велосипедист са пострадали при пътни инциденти вчера.

Септември.Преди обед на кръстовище в Септември станала първата катастрофа. Неустановен автомобил отнел предимството на 68-годишна велосипедистка от Септември. Последвал удар, след който шофьорът напуснал местопроизшествието и се укрил. Пострадалата била транспортирана с линейка на Спешна помощ в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на крака. Екипи на полицейското управление в Септември проверил оперативно-издирвателни действия и не след дълго установили самоличността на беглеца. Оказало се, че това е 71-годишен мъж от същия град.

Пазарджик.Около 13 часа на улица в Пазарджик 29-годишен пазарджиклия блъснал с „Рено“-то си пресичащата пътното платно 82-годишна жена от областния град. Пострадалата била транспортирана и настанена в областната болница с фрактура на ключица. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Сърница.В резултат на усърдна работа служители от РУ-Велинград установиха самоличността на водач прегазил мъж на пътя между Сърница и Велинград. Както вече съобщихме рано сутринта в четвъртък в полицейското управление в курорта бил получен сигнал за прегазен човек. Към мястото незабавно били насочени екипи на РУ-Велинград и участъка в Сърница.

На около километър и половина на пътя от Сърница по посока за Велинград униформените открили труп на мъж. Не след дълго било установено, че това е 51-годишен жител на велинградското село Света Петка. При проведения оглед и оперативни действия се оказало, че неизвестен водач с моторно превозно средство е блъснал починалия мъж, след което е напуснал местопроизшествието и се е укрил.

Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Велинград. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В резултат на усърдна няколкодневна работа органите на реда открили, че водачът прегазил мъжа е 28-годишен жител на Сърница. Открит е и управлявания от него във въпросната утрин микробус. Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор.

Коментари