Криминално

Постоянен арест за жената, мамила с европенсии

Пазарджик Тричленен състав на Окръжен съд – Пазарджик, с докладчик съдия Георги Веселинов, потвърди определение на Пазарджишкия районен съд, с което на 18 март 2016 год. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 55-годишната М.А. от гр. Пазарджик.

 

Същата е привлечена като обвиняема за това, че за периода от средата на месец ноември 2015 год. до средата на месец януари 2016 год. в гр. Пазарджик е поддържала заблуждение у 2 лица, че ще им съдейства за отпускане на пенсия по болест по европейски проект и е причинила имуществени вреди в размер общо на 7 410 лв. на двете пострадали.

Въззивният съд намира, че е обоснован и законосъобразен изводът на РС, че е налице реалната опасност задържаната да се укрие или да извърши друго престъпление. За да направи този извод съдът правилно се е позовал на тежкото съдебно минало на обвиняемата – осъждана е общо 6 пъти с влезли в сила присъди за подобни престъпления, за част от които е изтърпявала и ефективно наказание „Лишаване от свобода“; тежестта на извършеното престъпление, за което се предвижда „Лишаване от свобода“ от 1 до 6 години. По тези съображения РС правилно е приел, че е налице реална опасност задържаната да извърши друго престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

Коментари