Спорт

Последни новини за ФК Хебър

Написано от ПЗИНФО

Президентът на ФК Хебър Елизар Спасов, ст.треньора на първия отбор Любослав Пенев и един от основателите на днешния отбор Румен Димитров дадоха пресконференция относно положението в отбора.

На първо място бе припомнен фактът, че когато стартира проектът за развитие на Хебър през 2015 г. не е имало мъжки отбор, а в детско-ютошеската школа са тренирали едва 15-20 деца, не е имало възможност дори да се сформира отбор за участие в някое от първенствата на БФС.

От тогава школата е развита и днес в нея тренират 320 деца. Има общо 20 отбора, като представителният тим играе втора поредна година в елита, има втори отбор в Трета лига и още 18 гарнитури, които играят в елитните групи за своята възраст.

Отчетен бе приход от събраните такси през 2023 г. в размер на 96 000 лева, а месечния разход за издръжка на школата е 40-45000 лв, посочи Спасов.

Към момента клубът реализира приход от около 1,5 млн лв собствени приходи.

От своя страна Любо Пенев обяви, че остава в отбора и обобщи: „Ако този проект потъне, това ще е още един пример колко е лесно да разрушиш нещо, което е изградено трудно. Положиха се много усилия от абсолютно всички. Завършвам с това, че ако някой иска да затрие футбола в Пазарджик да стане и да го каже на висок глас. Много ясно и точно“,

От спортно-техническа гледна точка нещата в отбора да добри, но не са такива от финансовата им страна. Принудата е накарала отбора да продава футболисти, които не са искали да си тръгнат от Пазарджик.

Емоционално президентът на клуба призова преди приемането на бюджета на общината:

Бъдете мъдри, не воювайте, обединявайте. Нека спортът да бъде визитката, визитката, ДНК-то на този град. Подкрепете спорта.

Да оставите децата на футболния терен, баскетболното игрище, волейболната площадка, а не в задните дворове, означава да ги оставите при треньорите, които са възпитатели и когато нашите деца са с тях, ние сме спокойни“.

И управителният съвет, и сдружението е отворено за нови членове. Работата е прозрачна, но параметрите на договорите със състезатели и спонсори са конфеденциални и не могат да бъдат обявавани, но са показани в община Пазарджик, каза още Спасов.

От своя страна Румен Димитров заяви, че няма да абдикира и ще продължи да помага на клуба.

Хората, които работят в клуба – футболисти, щаб, администрация, поддръжка са общо 60 човека. Базата се простира на 50 дка, включително 4 затревени помощни игрища и две с изкуствена настилка.

Коментари