Институции Култура Общество

Поредно признание за Младежки дом Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Мениджърският и организационен екип на Младежки дом – Пазарджик и директора на Дирекция „Образование и култура“ в Община Пазарджик Гергана Табакова участваха в Национална конференция „Достъп на младите хора до култура“, която се проведе по случай Международния ден на младежта в Бургас. Основна тема на конференцията беше „Ролята на младежките състави“. Конференцията се организира от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт.

В рамките на форума се проведе и връчването на националните награди „ПроКултура’2022“.

Младежки дом – Пазарджик бе удостоен с Диплома за отличие в категория Общински културен институт за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура.

Организаторите бяха впечатлени от дейността на Дома и споделиха, че малко е изследвана нишата на дейност на Младежките домове в България.

Щастливи сме да споделим още, че проектът „Театрални взаимодействия“ реализиран от Сдружение „Младежки дейности“, на който Младежки дом е партньор бе отличен в категория Граждански организации.

Националният форум събра различни културни и образователни организации, чиито представители споделиха своя опит, добри практики и партньорски инициативи в отворен диалог за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

Коментари