Криминално

Поредните курсанти на ЦСПП положиха клетва

Пазарджик 49 стажанти положиха клетва за спазване нормите на Етичния кодекс на служителите в МВР. Това стана днес на тържествена церемония в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.

 

polic_kletva_gostiНа събитието присъстваха ректорът на Академията старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, областният управител на пазарджишка област Златко Митрев, зам.-кметът на община Пазарджик Петър Петров, директорът на полицейския център в Пазарджик комисар Стоян Зайков, много стажанти, преподаватели гости и родители.

С полагане на тържествената клетва по Етичния кодекс стажантите от „Национална полиция” слагат край на първоначалното си професионално обучение в пазарджишката полицейска школа. В рамките на шест месеца те са преминали през тактическа, физическа, стрелкова, правна и психологическа подготовка. От тук нататък те са вече пълноправни полицаи и ще могат да прилагат наученото в ежедневната си практика, в звената на областните дирекции, където са назначени. Завършилите курса бяха поздравени от ректора на АМВР, който им пожела да бъдат успешни и наистина добри полицаи. Своите пожелания към тях отправиха областният управител Стефан Митрев, както и зам.-кметът на общината Петър Петров. Със заповед на директора на ЦСПП бяха наградени стажантите, постигнали отлични  резултати в учебната дейност.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари