Спорт

Пореден медал и респектираща статистика за пазарджишкия бадминтон

Пазарджик, София Пореден медал, допълнен с респектираща статистика, отчита „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ след провелото се в столичната зала „Европа“ Държавно лично първенство по бадминтон за мъже и жени. Отличието е бронзово на мъжката двойка Борис Кесов и Стефан Гърев. Двамата губят полуфинала от хасковската двойка Пейо Бойчинов-Иван Пенев.

 

На единично Борис е пети, като за малко не успя да влезе в спор за медал и остана само с този при двойките. За отбелязване обаче е, че в различните дисциплини Борис печели медал от Държавно първенство за мъже за осемнадесета ПОРЕДНА година, като е многократен Държавен шампион на единично, двойки и смесени. Все още държи и рекорда за най-млад шампион при мъжете. Първата му титла е на шестнадесет годишна възраст, а сега е на тридесет и осем и играта му предизвиква възхищение във всички останали по-млади състезатели.

Другото добро представяне е от Алекс Попов, който е на 17 г. и с партньор Илиян Стойнов (ВИАС-София) са девети на двойки. Единично Алекс бе на крачка от най-голямата изненада, като в хода на първенството загуби драматично с 2:1 (и два мачбола в контрагейма) от шампиона преди две години и национал при мъжете Пейо Бойчинов, съобщава треньорът Неделчо Кесов.

Илиян Янков е десети на двойки, с партньор Димитър Иванов(Академик).
Мария Йорданова е 17 на двойки и на единично, а Мартин Глухчев е 17 на двойки мъже с партньор от Горна Оряховица.
Като цяло едно много добро състезание за нашия клуб, с пореден медал и призови класирания, с много оптимизъм за формата и играта на младите състезатели и огромна благодарност и респект за усилията и високото ниво на Борис и Мария (42 г.) на тази възраст, обобщава Неделчо Кесов.

Коментари