Криминално Общество

Полиция и жандармерия съблюдават за спазване на обществения ред от гастарбайтерите

Пазарджик

Един от основните приоритети на работа на служителите от „Охранителна полиция“ в районните управления на пазарджишка област е опазването на обществения ред.

 

Особено внимание се обръща на сигналите за извършване на дейности нарушаващи спокойствието на хората в населените места. През лятото част от жителите на областта, които работят зад граница се прибират. По време на отпуската си традиционно те предприемат организирането и провеждане на редица семейни или други тържества. Провеждането им е регламентирано в наредбите за обществения ред приети от общинските съвети по места. Това неминуемо става причина за намеса на органите на реда, особено по отношение на нощната тишина. В немалко случаи дежурствата на полицейските автопатрули се осъществяват и съвместно със служители на жандармерията в Пловдив.

За времето от 01 юли до днес за установените нарушения на граждани, които извършват дейности смущаващи спокойствието на останалите са съставени общо 80 акта. Паричните санкции се определят от кметовете на общините в областта.

Пресцентър ОД МВР – Пазарджик

Коментари