Криминално

Полиция и жандармерия овладяват меле в Пещера

Написано от ПЗИНФО

Пещера Екипи на полицейското управление в Пещера и ОДМВР-Пазарджик работят по изясняване на случай на грубо нарушаване на обществения ред в пещерски квартал, информира пресцентърът на дирекцията. Процесуалните действия се извършват под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Снощи около 23 часа бил получен сигнал за сбиване в пещерския квартал „Луковица“. По първоначални данни имало пострадали участници в мелето и поради това към мястото незабавно са изпратени три автопатрула на РУ-Пещера и две линейки на „Спешна помощ“. Пристигайки униформените установили, че е възникнал скандал, който бързо прераснал в сбиване между две групи от хора, живеещи на територията на квартал „Луковица“. В основата му е стара вражда между тях. По първоначални данни привлечени от случващото се в района са се събрали десетки жители на махалата и това наложило бърза и адекватна намеса. По разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик към Пещера били насочени още 7 екипа на районните управления от областта и на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. Повикани са и всички служители от почиващите смени на районното управление в Пещера. В резултат на предприетите комплексни действия напрежението било овладяно.

На мястото е извършен оглед, установени са нанесени щети по стъклата на един лек автомобил, няколко ролетни гаражни врати и една външна ролетна щора. При влизане на едната от линейките в зоната на конфликта, по специализирания автомобил са били хвърлени камъни и бутилки, но за радост не са нанесени сериозни щети, няма пострадали и медицински лица.

За срок от 24 часа са задържани трима мъже на възраст между 36 и 60 години от Пещера.

В МБАЛ-Пазарджик са настанени двама пострадали, които по тяхно желание тази сутрин са освободени от болничното заведение.

По случаите се водят досъдебни производства за хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, като процесуалните действия са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава, снемат се обяснения от останалите участници в скандала, както и на жители на квартала станали свидетели на случващото се.

Коментари