Криминално

Полиция и жандармерия атакуваха квартал в Пещера

Специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението е проведена тази сутрин на територията на Пещера

Пещера

Акцията е в резултат от целенасочените съвместни действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Пазарджик и колегите им от РУ – Пещера и е заключителната част от няколкомесечно разследване за установяване и задържане на дилъри на дрога в района. Действията на полицаите са протекли под наблюдението на Окръжната прокуратура в областния град. 
Тази сутрин криминалисти от Пазарджик, Пещера, подпомогнати от колегите им от РУ-Пазарджик и екипи от жандармерията в Пловдив блокирали различни райони на родопския град. Извършено е претърсване на три имота, където са открити неголямо количество различни по вид наркотични вещества, нерегистрирани газ-сигнален и пневматичен пистолет, електронна везна множество мобилни телефони и SIM карти. 
Задържани са двама от основните дилъри – К.В. /38 г./ и В.Д. /23г./, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения за разпространение на високорискови наркотични вещества, установени са и част от техните клиенти. С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик предстои да бъде удължен срокът на задържането им със 72 часа. Работата по документиране на престъпната дейност на мъжете продължава. 

Пресцентър на МВР

Акцията е приета изключително добре от жителите на кв. Пирин", който е бил включен в действията на полицията,предаде репортер на ПЗИНФО. Местните жители се страхуват от наркоепидемията, която е обхванала квартала и са доволни, че полицията е провела толкова мащабна акция срещу наркодилърите.

Коментари