Криминално

Полицията разкри три оранжерии за марихуана, собственост на мъж от Калугерово

Написано от ПЗИНФО

Полицейска акция по противодействие на разпространението и производството на наркотици е проведена от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пазарджик.

В хода на операцията са извършени обиски и претърсвания на апартамент и две къщи в Пазарджик и пазарджишкото село Калугерово.
И трите адреса са обитавани или ползвани от 32-годишен мъж, жител на село Калугерово, който е познат на органите на реда, криминално проявен. И на трите места били обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана, оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол над влажността, температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и разсаждане.

Криминалистите са установили и иззели общо 250 растения от рода на конопа в различен стадии на развитие. Те представляват близо 36.6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. Освен това в апартамента обитаван от мъжа в Пазарджик са открити още около 1.9 килограма суха марихуана подготвена за пакетиране.

Той е задържан за срок от 24 часа, а цялата открита дрога и съоръженията са отглеждането и са иззети. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Коментари