Site icon pz-info

Полицията призовава да посрещнем празниците по домовете си

В събота и неделя са два дългоочаквани празника – Лазаровден и Цветница ! Те са подготовка за един от най-важните моменти в християнството, а именно Възкресение Христово – Великден!
За тези предстоящи големи празници от полицията предприемаме комплекс от мерки за тяхното нормално протичане. На основание на заповедта на Министъра на вътрешните работи директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик са прекратили ползването на отпуските на полицаи и пожарникари. Тази мярка е въведена с цел да се осигурят максимално служители на МВР, които да бъдат разположени на терен и да следят за спазване на противоепидемичните мерки в целия регион. Всички осем КПП на входно-изходните точки в Пазарджик продължават своето функциониране и ще осъществяват пропускателен режим на преминаващите през тях граждани. Припомняме, че те трябва да имат попълнени декларации, в които трябва да са отразили и причината за предприетото пътуване. За липса на основателна причина органите на реда няма да разрешават преминаване. Всички отворени православни храмове на територията на областта ще бъдат обезпечени с присъствие на полицейски служители. Съвместно със свещениците те ще следят да няма струпване на хора около и вътре в храмовете, за спазването на необходимата безопасна дистанция. Дежурни автопатрулни екипи извършвайки обход на обществени места имат за задача да обръщат особено внимание на паркове, градини, детски площадки, около големи търговски обекти и други възможни места , където има предпоставки са събиране на граждани. По време на празниците ще продължат и проверките на лица, на които е наложена 14-дневна карантина относно това дали тя се спазва на посочения от карантинираното лице адрес. Засилени дежурства от екипи на „Пътна полиция” ще има по АМ „Тракия” и главните пътища в областта, където се очаква засилване на автомобилния трафик.
Във време на наложени ограничения тези дългоочаквани празнични дни са от изключителна важност за нас. Те усилват вярата ни, дават ни надежда и упование в силата на доброто. Апелираме към жителите в Област-Пазарджик през тази година да ги отбележат не по улиците, не скупчени на групи до жилищни блокове, паркове, градини и беседки, а в къщи – на терасата, на двора, общувайки по телефона или чрез интернет с нашите семейства и приятели отблизо и далеч. Защото физическата изолация и дистанция към момента са най-важни, за да се запазим здрави.
Вие празнувайте в къщи, а пък ние ще се погрижим да се чувствате спокойни и защитени !!!

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари