Криминално

Полицията прибра седем човека заради наркотици

Снимката е илюстративна
Написано от ПЗИНФО

Седмина са задържани за притежание или разпространение на наркотици пред последните няколко дни, съобщават от полицията. Служители на полицейския участък в Ракитово засекли 16-годишен младеж от родопското градче и 32 годишен негов съгражданин. След личен обиск органите на реда открили 8 саморъчно направени цигари с марихуана и плик с бучка амфетамин.

Колегите им от РУ-Велинград проверили 20-годишен мъж от ракитовското село Дорково. У него били открити 4 пликчета със синтетичен канабиноид. Служители от участък „Изток“ при РУ-Пазарджик извършили проверка на 17-годишен тийнейджър от село Драгор. У него намерили 6 топчета със синтетичен канабиноид.

Служители от сектор „Криминална полиция“ задържали 40-годишен пазарджиклия, който съхранявал в себе си и жилището си марихуана и амфетамин. В апартамента били открити и 9 растения от рода на конопа в начален етап на развитие. С неголямо количество амфетамин била засечена 27-годишна жена от Банско.

Криминалистите от РУ-Пазарджик заловили и криминално проявен дилър на наркотици в района на пътя между Пазарджик и АМ „Тракия“. По време на спирането на лек автомобил, в който пътувал 32-годишният жител на областния град опитал да се отърве от плик с бучка от бяло прахообразно вещество. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за около амфетамин с маса около 92 грама.

И седмината са задържани в арестите на полицейските управления в региона. По случаите са образувани бързи производства под надзора на прокуратурата.

Коментари