Институции

Полицията предупреждава, че преминаването по пътя Пещера-Батак е наказуемо

Написано от ПЗИНФО

Сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик и Районното управление в Пещера напомнят на водачите, че към настоящия момент пътят Пещера-Батак е затворен за движение на пътни превозни средства.

Това ограничение е наложено заради извършваните в обхвата на пътя строително-ремонтни дейности. Временната организация на движение е напълно обезпечена с пътни знаци и сигнализация. Припомняме, че движението по затворен планински път е не само наказуемо, но и носи висок риск от пътно-транспортни произшествия. Съгласно Закона за движение по пътищата, който при управление на моторно превозно средство навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство при въведена временна забрана за движение извън населените места се отнема свидетелството за управление на МПС за срок от един месец.

Водачите могат да използват алтернативни маршрути през гр.Пещера – летовище Свети Константин- панорамен път около язовир Батак – гр.Батак и от Пазарджик – Звъничево – Братаница – Ветрен дол – Варвара –Ракитово – летовище „Цигов чарк” – гр. Батак.

Коментари