Спорт

Полицията предприема мерки за футболната среща между отборите на Хебър – Пазарджик и Локомотив-Пловдив.

Написано от ПЗИНФО

Мачът е тази вечер на стадион „Георги Бенковски” в гр.Пазарджик, а началото е предвидено за 21.15 часа. В деня на футболната среща касите за продажба на билети ще бъдат отворени в 17.00ч., една от тях ще е изнесена до входа на сектора за гости и ще обслужва само привържениците на гостуващия отбор. Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 19.00 часа, като преди да бъдат допускани зрителите ще преминават през щателна полицейска проверка за носене на забранени или опасни предмети. На спортното съоръжение няма да се допуска и вкарването на пластмасови бутилки с вода. Съветваме всички граждани да не чакат последния момент, а да бъдат по-рано на стадиона, тъй като проверките на полицейските органи ще бъдат щателни и влизането ще е по-бавно от обикновено.  Зрителите да носят със себе си документи за самоличност. Децата до 14 години влизат задължително с пълнолетен придружител и попълнена декларация.

На изхода от Пазарджик /от района на Затвора/  по посока за АМ „Тракия” и в двете посоки няма да се допуска паркиране на автомобили на фенове и привърженици на отбора домакин Хебър – Пазарджик. Там ще могат да паркират само автомобили и автобуси с привърженици на Локомотив-Пловдив. Разбира се предвидени са места за паркиране на феновете на домакините, като с най-голям капацитет  е паркинга пред входа на парк „Стадиона” откъм улица „Стоян Ангелов” /бившия автопазар/, като за паркиране може да се използват и съседните улици, в това число и самата улица „Стоян Ангелов”, по цялото протежение на платното по посока към кръстовището с бул. „Георги Бенковски”. Отправяме апел към зрителите, които живеят в Пазарджик да дойдат на стадион „Георги Бенковски” без автомобили, за да не се създават предпоставки за пътни инциденти, затруднение за придвижване по улиците в близост до зоната на спортното съоръжение поради множество паркирани коли.

В охраната на мероприятието са ангажирани сили и средства от всички структурни звена на Областна дирекция на МВР-Пазарджик, в това число жандармерия от ЗЖУ-Пловдив и София, екипи на „Специализирани полицейски сили” от ОДМВР-Пловдив и СДВР. Призоваваме любителите на футбола да спазват стриктно указанията на органите на реда и пожелаваме на всички мачът да се превърне в своеобразен празник и чудесно преживяване за малки и големи.

 

Коментари