Криминално

Полицията погна превозвачите на животни

Написано от ПЗИНФО

На територията на цялата област се извършват засилени проверки за незаконен превоз на животни и в нарушение на ветеринарно-медицинските изисквания за ограничаване на разпространението на африканската чума по свинете.

Вчера на територията обслужвана от РУ-Велинград са осъществени десетки проверки на камиони и микробуси, за които полицаите имали съмнение за евентуално транспортиране на селскостопански животни. В три от случаите е засечен превоз на живи животни. Униформените установили , че 47-годишен шофьор от Велинград превозва в камион девет говеда, пет от които са без ветеринарно-медицински свидетелства и паспорти. На място е пристигнал и инспектор от Областна дирекция „Безопасност на храните“ – Пазарджик. Той е съставил констативен протокол и акт на водача.

Почти по същото време бил спрян и товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 44-годишен жител на Момин проход. Той превозвал четири прасета без никакви ветеринарно-медицински документи и удостоверения. На него също е съставен акт за установеното нарушение.

При третия камион полицаите констатирали транспортиране на пет говеда и не са установени нарушения. Проверките продължават активно на територията на целия регион.

Коментари