Институции Общество

Полицията на крак заради студентите

Пазарджик

Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са предприели необходимите мерки за осигуряване на нормалното протичане на студентския празник.

В началото на месец декември инспектори от „Държавен противопожарен контрол” при РДПБЗН са извършили проверки на хижи, хотели, ресторанти и други питейни и увеселителни заведения, в което ще празнуват студентите. По време на инспекциите на територията на курортните комплекси във Велинград, „Свети Константин”, „Цигов Чарк” и Юндола, в градовете Стрелча, Панагюрище, Пазарджик, Белово, в селата Равногор, Варвара и Семчиново не са открити сериозни нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Обърнато е внимание на представителите на охранителните фирми и звената за самоохрана в районите на провеждане на тържествата за засилен контрол и прецизен пропускателен режим.

В навечерието на празника, както и непосредствено след него по основните пътни артерии ще има засилено присъствие на екипи от „Пътна полиция” и „Охранителна полиция”. Чести ще са проверките за шофиране след употреба на алкохол или упойващи вещества, неправоспособни водачи и технически неизправни МПС.

При възникнала спешна необходимост празнуващите могат да използват единния европейски номер за спешни повиквания-112 !

 На всички студенти пожелаваме весел, щастлив и безавариен 8-ми декември !

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

 

Коментари